Sobre el Treball d’Alliberament de la Veu

Per 0 comentaris26 juny, 2014

La Veu és el vehicle d’expressió i comunicació que permet que ens reconeixem i que mostra qui i com som.
La veu natural, la veu amb què vam néixer, és aquesta veu que som i que ens diferencia com a éssers humans, que acaricia amb el seu timbre al seu interlocutor i l’objectiu és l’expressió i el contacte molt abans de la verbalització, com en els animals.

Tots naixem amb veus lliures i expressives. En el procés d’adaptació al medi en què vivim, a causa de la imitació i de la inhibició de l’ expressió de les emocions, la nostra veu va perdent profunditat i es va convertint en una veu buida i mecànica que respon més a les pautes de comportament de la societat que a l’expressió dels nostres anhels i necessitats.

En el procés de reconnectar amb la nostra veu veritable podrem anar prenent consciència d’aspectes de nosaltres mateixos que resten silenciats a nivell inconscient i que expressen situacions que van quedar pendents. D’aquesta manera es va recuperant l’energia retinguda i queda novament disponible per a la vida.

En el treball d’Alliberament de la Veu, art i teràpia es donen la mà, sent una activitat integradora que involucra la persona en el seu conjunt. La veu recobra la seva dimensió més profunda, d’acord amb el nostre ésser, i adquireix brillantor, nous matisos, registres i colors. Es converteix en un instrument flexible al servei de la nostra expressió tant a nivell artístic com en la vida quotidiana i recupera les seves potencialitats. Deixa de ser una limitació per esdevenir un pont de comunicació fluid entre el món intern i el món extern.